esmeralda ,

Puromaan Esmeralda

1/09/2012 10:54:00 ip. marjo 1 Comments

Esme tulee varmasti jatkossakin esiintymään tässä blogissa, joten suodaanpa yksi postaus myös Esmeraldalle. Esme ja Lotta olivat monen vuoden ajan kuin paita ja peppu, Esme kiintyi Lottaan heti varsasta lähtien. Jotenkin tämä pari koko hevoslauman joukosta löysi toisensa. Lisäksi nuo tammat ovat hyvin samantyyppisiä luonteeltaan.

Esme syntyi Puromaalla vuonna 2004, samana kesänä issikkavarsa Skellan kanssa. Esme oli jo varsana äärettömän nätti, vahvaluustoinen ja tomera neiti. Esmen emä on Englannista tuotu, vapaana laumassa elänyt irlannincobtamma, eikä varsan isästä näin ollen ole mitään tietoa. Itse asiassa emme tienneet edes sitä, että tamma oli kantavana, kun se tallille tuli. Vasta seuraavana keväänä alkoi näkyä merkkejä, että varsa saattaisi olla tuloillaan.. Ja miten ihana varsa sieltä putkahtikaan!

Esmeralda muutaman kuukauden iässä.
Esme on rotuunotettu irlannincobiksi kaksivuotiaana. Valitettavasti juuri tällöin sen kehitys oli todella pahasti kesken ja koko poni oli mitä epäsopusuhtaisimman näköinen. III-premiumin tamma siitä tuli. Tämän lisäksi Esme ei ole virallissa kehissä käynyt, mutta 1-vuotiaana käytiin voittamassa mätsäreissä Best In Show -titteli sekä aikuisena toisessa mätsärissä "näyttelyiden tyylikkäin pari" -palkinto.

Marjo ja 6-vuotias Esme mätsärissä
Vuonna 2008 Esme varsoi pienen, ihanan risteytysorivarsan. Tämä varsominen oli kyllä täysin suunnittelematonta, kun tallin oma ori pääsi vahingossa Esmen astumaan. Varsa, Puromaan El Dorado, elelee nykyisin ruunana omassa uudessa kodissaan.

Esmen varsa Puromaan El Dorado vuoden iässä.
Esmeralda myytiin myös uuteen kotiin viisivuotiaana. Monen mutkan kautta se on nyt päätynyt noin 30 kilometrin päähän vanhasta kodistaan aivan ihanaan paikkaan Caritan hoiviin. Seuranaan Esmellä on vanhempi suomenhevostamma. Marjo ja Siri käyvät edelleen Esmeä moikkaamassa niin usein kuin mahdollista. Esme on Caritan kanssa opiskellut ahkerasti kouluponin hommia, ja onkin vallan taitava siinä hommassa. Enemmän tuo kyllä taitaa pitää vauhdikkaista maastolenkeistä, joita myös paljon harrastaa.

Esmen ja Annan ensikohtaaminen. 
Esme on luonteeltaan aivan ihana poni, aivan kuten Lotta, todella kiltti ja helppo käsitellä. Se on hyvin nöyrä ja  kuuliainen myös selästä käsin. Marjon kaveri Anna on käynyt Esmellä ratsastamassa nyt muutaman kerran, ja viimeksi Esme-neiti pääsi opiskelemaan esteponin hommia. Kyllä sieltä hyppylahjoja selvästi löytyy, kun ensin vähän kaivellaan!


Wannabe-esteponin treeniä 5. tammikuuta 2012



Esmen kuulumisia tulee varmasti jatkossakin blogiin, valitettavasti kovin harvakseltaan kuitenkin..

You Might Also Like

1 kommentti :

  1. Voi, onpas ihana Ic. :) Tahvo on myös, mutta tällä hetkellä aika likainen sellainen. :D

    Oikein mukavaa talvea! ja Pikkumiehelle kasvun iloa. :)

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.