bimi ,

I-palkinto, luokkavoittaja ja Champion-ruuna

7/15/2012 11:38:00 ap. marjo 3 Comments

Bimi teki sen jälleen, eipä tältä ponilta mitään muuta voisi odottaakaan! :) Kaksi kilpakumppania oli jäänyt matkasta pois, joten vastassa oli vain yksi toinen ruuna. Bimi-poika sai I-palkinnon ja näin ollen luokkavoittajan sekä Champion-ruunan tittelin nyt kolmannessa rotunäyttelyssä peräjälkeen. Tämähän tarkoittaa sitä, että Bimi sai omakseen ch-ruunalle kuuluvan kiertopalkinnon! Johan se onkin kolme vuotta omistajan hyllyssä komeillut ;)


Bimi saapui eilen Teivon raviradan tallialueelle valmiina valloittamaan näyttelykehät.

Showshinet suihkuteltu, katse kohti kehää.. mitä sitä turhia stressaamaan. Bimi on kokenut kehäkettu.

Ja varsinkin kun uusi tuttavuus matkaseuranakin ollut parivuotias Pate kiinnosti herraa niin paljon, että...

...piti häntä nenulla tuuppia ja... 

...korviin kuiskutella...

...ja KAINALOIHINKIN tunkeutua :D


Mutta sitten tuli Bimbulan vuoro astella kehään. Tietenkin parahiksi juuri tämän kilpailuparin ajaksi piti alkaa sataa vettä kuin Esterin peräpäästä. Nice!  

Vesisade taisi kuitenkin piristää meitin pyöreää pikkuponia...

...sillä kyllä nyt venyy ja paukkuu niin, että tuntu et raajat lähtee irti (molemmilla varmaan).


Tuomari tutkii ja koskettelee.


Palkintojenjaon aika: "Hei mitä mä saan?"



Ei kovin riemullinen voittokuva, sillä meitin Championruunanrupsukka sai ykköspalkinnon ja oli luokkavoittaja, mutta jotenkin vaan tykkäsin tästä kuvasta niin paljon, että oli pakko laittaa. Vettä sataa niskaan, kädet ja kaulat täynnä palkintoja .. elämä on.

Kunniakierroksella.
Bimi kuuntelee taustalla kuuluvaa aplodien määrää :)

Pakollinen poseerauskuva.
Olen hieno ja märkä.
Olen myös komein.. ai niin, mut se BIS-kehä vielä.



BIS-kehän kisakavereita. Juu ei käyny kateeks noita esittäjiä.
Bimi ei sijoittunut enää BIS-kehässä, mutta pääsi New Forest poni yhdistyksen malliponiksi kun englantilainen tuomari Jacqui Lowth piti pikaisen luennon ihanteellisesta NF-ponista.

Kuvat ja kuvatekstit Sirin käsialaa :)

Bimille koko reissu oli piece of cake - on tämä niin helppo hevonen muailmalla. Lottaan verrattuna nämä kaksi ovat vieraassa paikassa täysin eri laatua, kyllä sen taas huomasi molempien kanssa peräjälkeen näyttelyissä käytyään.. Bimi on kyllä jo orina ollut uskomattoman helppo ja rauhallinen kaveri joka paikassa. Muistan ikuisesti oripäivät Ypäjällä, kun Bimi kävi kolmivuotiaana onneaan kokeilemassa. Oltiin tietty varattu karsinapaikka orille, ja sattumoisin saatiin Ypäjän tallista perimmäinen karsina käytävän päässä. Koko tallin mitta oli täynnä oreja; nuo huusivat, kiljuivat ja pomppivat minkä kykenivät karsinoissaan. Bimi käveli löysällä narulla omistajansa perässä löntystäen koko tallin läpi omaan mökkiinsä tyytyväisenä syömään, eikä esittänyt mitään reaktiota pörhisteleviä muita oreja kohtaan. Helppo poni kun mikä! :) Ja edelleen minua salaa harmittaa, että se ruunattiin.. 

Itse asiassa nyt jopa hieman ihmettelen, että Bimi sai tuomarilta I-palkinnon. Tuomarin mielestä pahin vika Bimissä oli selvästi sen niskaan kertynyt ihrakerros. Tuo halusi sitä kokeilla ja vielä luennossaan näyttelyn jälkeen palasi tähän samaan aiheeseen. Bimin niska todella on järkyttävä, ja se on ihan ylipainosta sille kertynyt, valitettavasti.. Muutoinkin tuli kommenttia liiasta läskistä, köh köh. Tuomari totesi myös kehän jälkeen, ettei yhtään pidä valkoisista merkeistä poneilla. Ei päässä eikä jaloissa. Onneksi nuo merkit eivät kuitenkaan rakenteeseen vaikuta, hih!

Yllätyksenä meille esittäjille taisi tulla tuomarin käsitys siitä, miten hevonen pitää esittää. En ollut ainoa, jolle tuli ohjeistamaan ja korjailemaan ponin esityksen jälkeen. Luennossaan sanoi vielä, että oikeastaan kaikki esittävät ponien liikkeet huonosti. Tämä tuomari kun oli sitä mieltä, että hevosta tulee pitää kiinni hyvin läheltä sen leuan alta ja ravissa on juostava hitaasti! Kaikille antoi yleisesti palautetta siitä, että juostaan liian lujaa. Naru tulee myös ehdottomasti olla kahdessa kädessä. Tämä näkemys on jotain ihan muuta kuin Suomessa. Useamman kerrankin olen nähnyt, kun tuomari on pyytänyt antamaan hevoselle pidemmän narun liikkeissä, jotta se saa käyttää päätään vapaasti... Maassa maan tavalla, ja täytyypä muistaa seuraavan kerran brittituomarin kehässä :)

 Kiitokset vielä kaikille mukana olleille ja näyttelypäivässä avustaneille!

You Might Also Like

3 kommenttia :

  1. Bimi on todella upea!! Onnea ykkös sijasta. =) Todella hienoja kvuia! :)

    VastaaPoista
  2. Bimi on todella komea ja upea!! =) Oikeaan paikkaan meni ykkös palkinto ;)
    Onnea, hyvin menneistä näyttelyistä!! Kuvat oli erittäin hienoja.

    VastaaPoista
  3. Mahtavaa!!! Olispas se nähnyt Bimin joulukioljen kanssa :) Nyt se näyttää niiiiiiiiiin upeelta! Ihan ansaitsi palkintonsa!

    t. Minna

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.