bambi ,

Raspausta ja rokotusta

11/01/2012 10:05:00 ip. Siri 1 Comments

Ponipalleroiset pääsivät tänään hammaslääkärin vastaanotolle heti aamusta. Vuorotellen pienet ja vähän isommat ponit haettiin käytävälle ja jokaiselta raspattiin enemmän ja vähemmän hammaskalustoa. Loppujen lopuksi kaikkien hampaat olivat suht hyvässä kunnossa ja toimenpiteet etenivät kunkin osalta kuin liukuhihnalla. Ainoastaan Bimille annettiin rauhoittavaa heti ensi töikseen, vaikka eipä tuo omaan silmään mitenkään riekkunut. Eläinlääkärillä kuitenkin taitaa olla enemmän silmää tällaisissa tapauksissa ja onhan se aina turvallisempaa ja hevosellekin mukavempaa kun ei pääse stressitaso turhaan nousemaan ja saadaan työ tehtyä rennoissa merkeissä. Bimi kun pelkää jo matolääketuubin nähdessään saati sitten nähdessään tuon rautasuitsi hökötyksen (millä nimellä moista kapistusta nyt sitten kutsutaankaan) jolla lukitaan suu ja sen jälkeen vielä tökitään raspillakin "kitalakeen". Kyllä siinä itsekin taitaisi ottaa muutaman taka-askeleen.

Skellan heinäpää.

Hildur! Sano: AAAA!!

Neiti Ylppö (Ylläri)

Rauhoitettu Bimi kieli vinossa.

Bambin vuoro.

Lotan Loppahuuli.

Lotan hammasnäkymä ENNEN.

Lotan hammasnäkymä JÄLKEEN.


Ropsukka pääsi käsittelyyn viimeisenä. Minä luistelin avustustehtävistäni siirtymällä kameran taakse videoimaan kun Krista yhteistuumin eläinlääkärin kanssa hoiti hommat kotiin. Kiitos Krista! Raspauksen jälkeen Rousku sai jäykkäkouristusrokotteen joka tehostetaan kuukauden kuluttua ja tällöin myös muut ponit saavat omat päivitykset omiin rokotteisiinsa. Tällä kertaa kun muut ponit saivat raspauksen lisäksi "vain" matolääkkeet. Rohan olikin oman matolääkityksensä saanut ennen lähtöä orilaidun paikastaan. Tosin hänellekin annetaan vielä erikseen heisimatolääke kuukauden kuluttua.

Rouskuhan oli alkanut inhota piikityksiä joita ruunauksen johdosta sai, että oli loppuajasta kuuria osoittanut mieltään linttaamalla piikittäjiään seinää vasten. Tästä eläinlääkärille mainitsin ja täytyy sanoa, että oli harvinaisen fiksu nainen, koska halusi nähdä sen verran vaivaa, että Rouskulle piikityksen aikana syötettiin porkkanoita. Jäi vielä seisoskelemaan ponin viereen hetken ajaksi rokotuksen jälkeenkin, vaikka Rousku selvästi yritti viestittää, että häivy siitä. Lopulta porkkanasaalis veti kuitenkin pitemmän korren, vaikka välissä meinasi vallan ruokahalukin kadota.
Moni olisi voinut vain tuikata piikin, komentaa tiukasti ja thats it.

Olisikohan hänen herrasnaismainen hevosenkäsittelytaitonsa johtunut siitä, että kyseinen nainen on joskus elämässään omistanut Vuonohevosen (niitä ensimmäisiä joita suomeen aikanaan tuotu, nyt en kyllä enää muista hepon nimeä) ja tiesi heti miten näitä pieniä keltaisia tulee käsitellä ;)
(juu juu siitähän se tietysti johtu! Sillä, että hänellä itsellään on monen vuoden kokemus omista hevosista saati työnsä puolesta ei ollut asian kanssa mitään tekemistä) ;)

Tässä päivän RRR video (RRR=Rouskun raspaus & rokotus). Kuunnelkaa mitä ylistyssanoja pikku-herra saakaan... hieno poika, täydellinen, viisas, nätti jne... :)



Illalla kävin vielä koirieni kanssa tekemässä iltatallin. Uusin tulokkaani 9-viikkoinen Chanel pääsi mukaan tallille ekaa kertaa. Rousku nuuskutteli ja kutitteli Nelliä huulillaan. Taisipa Nellikin antaa pojalle iltamuiskun.


Night * Night * Hyvää yötä!

You Might Also Like

1 kommentti :

  1. Voi meillä on samanmoinen päivä tallilla parin viikon päästä. Mitenköhän me selvitään. :O

    Hienot purukalustot on kuvissa. :)

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.