kuvia ,

Löytöjä ja Ropsu kuvia

12/10/2012 07:51:00 ip. Siri 4 Comments


"Entisöijän" sormeni alkoivat syyhyämään Leenan tehtyä miehensä kanssa nämä ihanat löydöt tallin päätyssä olevasta varastosta. Tallimmehan sijaitsee vanhassa navetassa joiden kätköihin mahtuu jos jonkinmoista tavaraa. Heinävintiltä ollaan löydetty ainakin tusina erilaisia aisoja ja luokkia ja rekiaihio, vanhoja valjaita ja vaikka mitä antiikin aikaisia kalusteita. Nämä tallinpäätyssä olevat vanhanajan kärryt ja reki ovat jääneet meiltä kokonaan huomaamatta. Kauan haaveilemamme rekiajelu saattaa siis sittenkin toteutua tänä talvena! Riippuen tietysti antavatko tallin omistaja papat meille näitä ihanuuksia lainaan ja ovatko ne ylipäätään käyttökelpoisia. Pimeässä taskulampun valokeilassa ne ainakin näyttivät yllättävän hyväkuntoisilta. Samalla todettiin, että varasto oli sen verran iso, että sinne saadaan säilytykseen myös maratonvaunumme jotka tällä hetkellä on tungettuina koppakärryjen kanssa samaan ahtaaseen työkaluvarastoon.

Noissa kärryissä oli kahdenistuttava liikutettava etupenkki ja samanmoinen takapenkki, mahtuu siis isommallakin porukalla reissun päälle.. tai sitten ei ;) Jos niitä ei koskaan voi käyttöön ottaa niin sen verran ainakin teen, että raahaan ne pihalle kuvausrekviisiitaksi! Sen verran kauniita nuo ovat.. sieluni silmin näen kärryt täynnä kukkia ja Lotan maitovarsansa kanssa sen edessä ensi kesänä puhuattakaan mitä kaikkea ihanaa kuvaussessiota tuon reen kanssa saisi aikaiseksi, aaahhh.

Marjo kun aikaisemmin kirjoitteli tuonne Rouskun kanssa touhuamiani asioita tässä syksyn ja talven mittaan niin laitanpä tänne vielä kuvapläjäyksen meitin siedätystreeneistä jotka on otettu juuri ennen kuin lumet tulivat ja pakkaset alkoivat paukkua marraskuun lopussa. Kuvat on ottanut tyttöni Lara omalla pikku pokkarillaan (paitsi tietysti sen kuvan missä hän itse Rouskun kanssa seisoo).

Rouskun siedätystä pressun päällä kävelyyn ja sen heilutteluun sen ympärillä.

Lavan yli kävelyä ja sen päällä könöttämistä.

"Mörkö"heinäpaalien läpi kävelemistä.

Maakellarin päälle kipuamista ja poseeraamista.

Pikkulasten kanssa hengaamista.

Laran laittamat suojat Ropen jaloissa.

Ps. Tänään Rousku sai ensi tuntumansa ohjiin jotka olivat siis kuolaimissa kiinni. Taluttelin sitä pihassa, tehden käännöksiä molempiin suuntiin, peruutuksia ja pysähdyksiä. Eipä hirveästi huomannut eroa riimun käyttöön. Jonkinverran nosteli päätään, mutta muuten sain pidettyä tuntuman tasaisena ja nätisti hyödynnettyä kuolainten vaikutusta suuhun. Tästä on hyvä jatkaa...

You Might Also Like

4 kommenttia :

  1. Meillä taitaa olla tismalleen samanmoiset kärryt omalla vintillä :) Kiinnostaisi itseänikin vaihtaa kärryjen alle kumipyörät puisten tilalle ja kunnostaa kärryt muutenkin, saa nyt nähdä saisiko vaikka ensi kesänä aikaiseksi. Tuommoiset oikein vanhan ajan kärryt on kyllä ihan älyttömän kauniit!

    VastaaPoista
  2. Ihana reki! Sellaisesta itsekin täälä haaveilen... Ehkä joku vuosi :) Toivottavasti saatte ottaa käyttöön!

    VastaaPoista
  3. Juu niin on, nykyajan kärryt oo mitään noihin verrattuna (ainakaan ulkonäöllisesti). Se vaan ettei taida olla sopivia valjaita millä noita molempia ihanuuksia vetää.

    VastaaPoista
  4. Kauniita pelejä! Ai että, rekiajelu olisi ihana juttu! :)

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.