ajo-opetus ,

Pieni ratsastaja ja hieno aisaäijä Rohan

9/29/2013 02:11:00 ap. Siri 5 Comments

Kyllä ny on suu näkkärillä ja posket helottaa. Mun pieni iso poni veti eilen pitkästä aikaa irtoaisoja perässään ja toimi kuin ajatus (mitä nyt pienet vihreät ruohonpätkät sänkipellon seasta houkuttelivat nenua maahan vähänväliä). Ensin Marjo kyllä roikkui aisojen perässä, mutta koska poni ei aisojen paineesta, hytkymisestä eikä äänistä välittänyt niin uskallettiin ottaa vähän videota ja kuvia tästä sessiosta. Kaikki täytyy aina tavalla tai toisella saada taltioitua.

Samalla kertaa otettiin Popistakin rakennekuvia pitkästä aikaa (Marjo tekasee teille niistä oman poustauksen) joten otettiin aisat irti ja valjaat pois keskellä peltoa, napsittiin seisontakuvat ja valjastettiin poni uudelleen. Tulipahan hienosti treenattua myös valjastusta muualla kuin tallinkäytävällä tai kotipihassa.

Bella ja Chanel seuraneiteinä.



Bella tuli hänkin kuvauttamaan itsensä kesken rakennekuvien.
Jostain syystä Popi oli tällä kertaa edustavampi ja seisoi sentään kaikilla
neljällä jalallaan toisin kuin tämä missälie ojannotkossa pyörinyt pikkukaveri.

Kuten jollekin anonyymille kommenteissa vastailin,
rakastan kuvanmuokkaamista ja mietelauseita.
Tämä mietelause osui ja upposi niin hyvin tähän päivään
jolloin nappasin myös tämän kuvan mun ikiomasta Popinosta.
Voisin veikata tämän mietelauseen sopivan monen muunkin heppatytön arkeen.

Mää ja mun perheen pienimmät eli
Rohan 2 vuotta, Bella 9 kk ja Chanel 1 vuotta.


Rohan palautettiin tarhaan ja vaihdossa napattiin liikenteeseen Lotta ja Neppari. Tällä kertaa Lara pääsi ratsimaan Lottaa kun Marjo talutteli Nemoa ja mä vaan kuvailin ja ihailin ylpeänä pienempää versiotani kuinka se ekaa kertaa elämässään ratsasti koko lenkin ilman taluttajaa.

Lara ja uljas ratsunsa Lobitsija.

Siinä ne menee, kasa ihania poneja, koiria ja tyttöjä <3

Käytiin isontien varressa näyttään Nemolle ohikiitäviä peltipurkkeja. Maalla kun ollaan on melko taatusti 1/10 kulkuneuvosta on traktori. Mikäs sen tehokkaampaa pärinää antaakaan. Nemo siitä tuontaivaallista piitannut, mutta kärsivällisyys paikallaan pysymiseen ei ihan ollut sitä luokkaa, että niitä siihen viittittiin pitemmäksi aikaa jäädä kyttäilemään. Niinpä suunnattiin tutulle pellolle kukin tyylillään (kts video).

Neppari tuumii: Onhan näitä nähty.
Lotta tuumii: ....
(se mitään tuumi -se syö, eikä tällöin kuule eikä näe yhtään mitään).



Kun Lara oli ratsastellut hetken pellolla, riistuttiin Lotalta satula ja otin siitä sekä Nemppulista myös rakennekuvat jotta on taas vuosien päästä mihin verrata. Pieni ratsastaja malttoi hienosti odottaa vuoroaan ja kun se vuoro sitten vihdoin tuli, karautti hän keltaisellaan pellon päätyyn niin, että savuvana tai siis Nemovana jäi vaan jälkeen ;)

"Raksu"kuvia odotellessa....
(Rakennekuvia)


You Might Also Like

5 kommenttia :

  1. Voi pientä reipasta ratsastajaa! Tasapaino on kyllä niin hyvä. No, onhan hän harjoitellutkin vauvasta ati. ;)Ja Lotta on kyllä mitä parhain opetushevonen. :) Kivoja kuvia taas.

    VastaaPoista
  2. Kiitos taas Ullaseni <3 Laralle iski oikein kunnon ratsastuskärpäsen purema ja mää riensin kyttään nettikauppojen turvaliiviosastoja! Enää kun ei saa roikkua jalassa kiinni ja kokoajan pitäis vaan päästä meneen ravia ilman taluttajaa. Kauhistuttavan ihanaa katseltavaa :)

    VastaaPoista
  3. siis voi herran jestas miten reipas pikku ratsastaja Lotalla onkaan! ja aivan ihana tuo viimeinen kuva. Lottakin on niin kiltti hevonen <3

    VastaaPoista
  4. Kiitos :)
    Lotta on kyllä super kiltti. Kenenkään muun hevon kanssa en sen uskaltais antaa tolleen touhuta ja aina valvovan silmän alla kuitenkin.

    VastaaPoista
  5. Ihanaa, että lapsella on mahdollisuus harjoitella noin mahdottoman kokeneen ja kiltin hevosen kanssa ratsastamista :) Tulee jotenkin sellainen fiilis, että Lottakin ymmärtää olla erityisen hellä, kun selässä on pikkuihminen. Olisin saman ikäisenä antanut mitä tahansa vastaaavasta tilaisuudesta! Kuinka taitava hän jo onkaan, ja miten loistavat edellytykset vaikka mihin edempänä elämässään tähänastisten ja tulevien kokemusten vuoksi! Sen lisäksi, että ratsastus parantaa lapsen tasapainoa ja mm. poistaa "notkoselkää" - lisää keskivartalon hallintaa - uskon vilpittömästi, että lapsista, jotka hoitavat eläimiä, kasvaa vastuullisempia ja myötätuntoisempia aikuisia kuin muista. :)

    VastaaPoista

Ole hyvä ja kommentoi tähän :) Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.